Ako na citlivosť zubov

Vytvorené 06.09.2018

Niet pochýb o tom, že citlivé zuby nie sú práve príjemným spoločníkom. Našťastie je však problém citlivých zubov riešiteľný. Často dokonca i v domácich podmienkach.

 

citlive zuby.jpg

 

Buďte si istí

Tak ako aj pri iných zdravotných ťažkostiach, aj tu je najdôležitejšia včasná diagnostika. Ľahko sa totiž môže stať, že zvýšená reakcia zubov na studené či horúce podnety zakrýva iný, vážnejší problém. Pri pretrvávajúcej bolesti by teda vaše prvé kroky mali smerovať k lekárovi, ktorý stav vašich zubov zhodnotí a odborne poradí čo ďalej.

 

Príčiny a prevencia

Napriek tomu, že citlivosť zubov trápi podľa odhadov až 40% ľudí vo veku od 20 do 45 rokov, je často podceňovaným problémom. Veď kto už si ochotne pôjde sadnúť do zubárskeho kresla?

Možno vás prekvapí, že jednou z najčastejších príčin je nesprávna domáca starostlivosť. Častá konzumácia kyslých jedál či nápojov, nesprávna technika čistenia zubov, zle zvolená tvrdosť kefky, zubná pasta či ústna voda obsahujúca agresívne chemické zloženie alebo neodborné domáce bielenie. Toto všetko spôsobuje odhalenie zubných krčkov alebo narušenie zubnej skloviny. Tá chráni zubovinu (dentín), v ktorej sa nachádzajú kanáliky s nervovými zakončeniami. A ako je známe, akékoľvek podráždenie nervov nám spôsobuje nepríjemné pocity až bolesť.

citlivost zubov.jpg

 

Medzi známejšie faktory, ktoré ovplyvňujú citlivosť zubov patria sladké a kyslé jedlá a nápoje, dlhodobo neriešený zubný kaz či zlá tehcnika čistenia zubov. Vedeli ste však, že vinníkom môže byť aj obrúsenie zubov škrípaním, napríklad aj v spánku alebo žutie tabaku? Niekedy teda stačí pozmeniť životný štýl či stravovacie návyky a nepríjemnostiam so zubami sa vyhnete.

Mimochodom, viete aký je najväčší mýtus o zubnej hygiene? Čistenie zubov hneď po jedle. Najmä po konzumácii kyslých nápojov a ovocia je zubná sklovina zmäknutá, a teda pri čistení okamžite po jedle ju zbytočne poškodíme. A nadmerným zbrúsením skloviny si môžeme privodiť nielen problém s citlivými zubami.

 

Citlivý prístup odborníkov z Primadentu

Nie ste si istí či vykonávate zubnú hygienu doma správne? Ak chcete predísť problémom s citlivými zubami odborný tím Primadentu je vám k dispozícii vo všetkých svojich moderných ordináciách. Požiadajte o podrobnú inštruktáž alebo sa objednajte na profesionálne čistenie chrupu či odstránenie zubného kameňa k našej dentálnej hygieničke.

Zvýšenú pozornosť by dentálnej hygiene mali venovať najmä tehotné ženy, ľudia s citlivými zubmi a pacienti s problémom ustupujúcich či krvácajúcich ďasien.

 

Prieskum spokojnosti pacientov

Vážení pacienti,
záleží nám na vašej spokojnosti. Snažíme sa priebežne skvalitňovať služby komplexnej stomatologickej starostlivosti, ktoré Vám poskytujeme. Z tohto dôvodu Vás prosíme o vyplnenie krátkeho dotazníka zameraného na zistenie Vašej spokojnosti. Zdôrazňujeme, že odpovede budú spracované anonymne a poslúžia výlučne pre potreby realizovaného prieskumu. Sľubujeme, že Vašim námetom budeme pripisovať vysoký význam a zistené nedostatky sa budeme snažiť odstrániť.
Ďakujeme.

Elektronický dotazník
Naša filozofia a kľúčové hodnoty:
  • prácu vykonávame s ohľadom na požiadavky a očakávania našich pacientov, aby od nás odchádzali spokojní,
  • snažíme sa aplikovať do praxe súčasné svetové trendy v stomatológií,
  • našich zamestnancov sústavne vzdelávame, aby vedeli správne diagnostikovať a liečiť stomatologické problémy pacientov,
  • snažíme sa vykonávať svoju prácu citlivo, trpezlivo, precízne a bezbolestne, aby pacienti postupne prekonali strach zo zubára,
  • naším hlavným zámerom je, aby nami vykonaná práca mala dlhodobú trvácnosť, vyzerala esteticky a najmä bola funkčná,
  • usilujeme sa o to, aby pacienti, ktorí nás pravidelne navštevujú, vedeli, aký význam má prevencia, a správna ústna hygiena,
  • najlepšou reklamou je pre nás pacient, ktorý je s prácou spokojný a je ochotný nás odporučiť svojim priateľom a známym.
Ordinačné hodiny
Po 8:00 - 18:00
Ut 8:00 - 15:00
St 8:00 - 18:00
Št 8:00 - 15:00
Pi 8:00 - 13:00
DummyText
Možnosť dohodnúť sa aj na individuálnom termíne ošetrenia.
Kontakty
041 / 433 34 66
info@primadent.sk
Moyzesova 1420, Čadca
Kde nás nájdete
© Copyright Primadent s.r.o.

Primadent s.r.o.