Implantáty kedysi a dnes

Vytvorené 23.05.2018

Prvé zmienky o zubných implantátoch pochádzajú už z obdobia starého Egypta, avšak vznik implantológie ako odboru sa datuje do obdobia 18.-19. storočia. Za priekopníkov implantológie sa považujú Leonard Linkow z USA a Per-Ingvar Bränemark zo Švédska, ktorý pacientovi implantoval prvý "moderný" zubný implantát už v roku 1965.

 

Materiály kedysi a dnes

Prevrat v ošetrení zubov nastal v 19. storočí. Zásadný pokrok priniesli prípravky na lokálnu anestéziu a zubné vŕtačky. Tieto objavy mali zásadný vplyv aj na rozvoj výskumu v oblasti implantológie. Implantáty sa pôvodne vyrábali z iných materiálov ako dnes. V začiatkoch sa na výrobu používalo zlato, striebro, porcelán a slonovina. Dnes sa vďaka vývoju technológií a výskumu vyrábajú z titánu a titánových zliatin, vďaka čomu sú vysoko mechanicky odolné, odolávajú korózii, sú biokompatibilné a nie sú toxické ani alergizujúce. Navyše sú  dnešné implantáty ešte špeciálne povrchovo upravované, čím sa ešte viac zvyšuje ich životnosť a odolnosť.

 dentalimplants.jpg

 

Implantáty v našej praxi

Takéto zubné implantáty používame aj u nás v Primadente, a to už od roku 2009, kedy sme zaviedli náš prvý zubný implantát od renomovanej švédskej firmy Astra Tech. Dnes používame najčastejšie implantologický systém Dentis, ktorý sa nám v praxi osvedčil najviac. Disponujeme aj ďalšími implantologickými systémami, ktoré vieme podľa danej situácie u pacienta použiť.

Za viac ako 10 rokov našej implantologickej praxe sme zaviedli viac ako 1000 zubných implantátov a štatisticky máme úspešnosť vhojenia približne 98-99 %. Pri zavádzaní jedného implantátu trvá celý zákrok s lokálnou anestézou približne 30 minút a je bezbolestný. Nasleduje vhojovacie obdobie, ktoré môže trvať mesiac až deväť mesiacov, v závislosti od kvality kosti pacienta. Následne vytvoríme na vhojenom implantáte novú náhradu zuba.

Prieskum spokojnosti pacientov

Vážení pacienti,
záleží nám na vašej spokojnosti. Snažíme sa priebežne skvalitňovať služby komplexnej stomatologickej starostlivosti, ktoré Vám poskytujeme. Z tohto dôvodu Vás prosíme o vyplnenie krátkeho dotazníka zameraného na zistenie Vašej spokojnosti. Zdôrazňujeme, že odpovede budú spracované anonymne a poslúžia výlučne pre potreby realizovaného prieskumu. Sľubujeme, že Vašim námetom budeme pripisovať vysoký význam a zistené nedostatky sa budeme snažiť odstrániť.
Ďakujeme.

Elektronický dotazník
Naša filozofia a kľúčové hodnoty:
  • prácu vykonávame s ohľadom na požiadavky a očakávania našich pacientov, aby od nás odchádzali spokojní,
  • snažíme sa aplikovať do praxe súčasné svetové trendy v stomatológií,
  • našich zamestnancov sústavne vzdelávame, aby vedeli správne diagnostikovať a liečiť stomatologické problémy pacientov,
  • snažíme sa vykonávať svoju prácu citlivo, trpezlivo, precízne a bezbolestne, aby pacienti postupne prekonali strach zo zubára,
  • naším hlavným zámerom je, aby nami vykonaná práca mala dlhodobú trvácnosť, vyzerala esteticky a najmä bola funkčná,
  • usilujeme sa o to, aby pacienti, ktorí nás pravidelne navštevujú, vedeli, aký význam má prevencia, a správna ústna hygiena,
  • najlepšou reklamou je pre nás pacient, ktorý je s prácou spokojný a je ochotný nás odporučiť svojim priateľom a známym.
Ordinačné hodiny
Po 8:00 - 18:00
Ut 8:00 - 15:00
St 8:00 - 18:00
Št 8:00 - 15:00
Pi 8:00 - 13:00
DummyText
Možnosť dohodnúť sa aj na individuálnom termíne ošetrenia.
Kontakty
041 / 433 34 66
info@primadent.sk
Moyzesova 1420, Čadca
Kde nás nájdete
© Copyright Primadent s.r.o.

Primadent s.r.o.