Bielenie zubov

Vytvorené 09.05.2014

Bielením sa zosvetľuje farba zubov. Čím je pôvodná farba tmavšia tým je výsledný efekt bielenia výraznejší. V priemere dochádza k zosvetleniu o 4-6 odtieňov. Pri ambulantnom bielení sa na prednú časť zubov nanáša bieliaci gél. Na zvýšenie a urýchlenie účinku gélu sa používa svetlo špeciálnej akceleračnej lampy. Nezanedbateľnou výhodou ambulantného bielenia je práca s koncentrovanejšími bieliacimi gélmi pod odborným dohľadom lekára, čo zaručuje vyššiu efektívnosť bielenia. Pred celou procedúrou sa na ďasná a pery nanáša ochranný krém, ktorý chráni mäkké tkanivá pred účinkom bieliaceho gélu. Moderné metódy umožňujú vybielenie zubov počas jedného 60 minútového ošetrenia. Niektorí pacienti pociťujú dočasnú zvýšenú citlivosť zubov, ktorá pominie obvykle do 24 hodín po skončení ošetrenia. Nanesením bezfarebného fluoridového laku na všetky zuby hneď po bielení sa však dá citlivosť minimalizovať.

Domáce techniky využívajú vo väčšine prípadov dlahy na bieliace gély, ktoré je potrebné používať každodenne po určitú dobu. Na trhu existuje množstvo značiek, ktoré ponúkajú domáce bielenie zubov. So správnym výberom značky vám môže poradiť stomatológ alebo zubná hygienička. Domácemu bieleniu predchádza profesionálne očistenie zubov v ambulancii. Odstránime zubný povlak, zubný kameň a pigmentové škvrny a dôkladne sa vyčistia medzizubné priestory. Na domáce bielenie je potrebné urobiť zubné otlačky, podľa ktorých sa potom vyrobia dlahy na bielenie, do ktorých sa nanesie bieliaci gél a pacient si týmto spôsobom zuby bieli doma, kým dosiahne želaný belší odtieň. Obyčajne sa ešte pokračuje v domácom bielení po ambulantnom bielení. 

Bielenie zubov - profesionálne domáce bielenie

Ako dlho bielenie vydrží?

Často niekoľko rokov. Obzvlášť pri dobrej hygiene. U pacientov konzumujúcich nápoje a potraviny spôsobujúce zafarbenie zubov ako červené víno, káva, čierny čaj, čučoriedky, černice, železité minerálky a pod. menej. V každom prípade je však vhodné absolvovať odborné čistenie zubov každých 6 mesiacov.  

Teraz môžete u nás využiť možnosť profesionálneho bielenia zubov v pohodlí domova. Informujte sa o možnostiach bielenia a objednajte sa na konzultáciu čo najskôr. 

Viac zaujímavostí si môžete prečítať v článku: 

Ako sa správne starať o zuby?

Neviditeľný vyrovnávač zubov 

Režim ošetrovania pacientov - priebežne aktualizovaný

Terapia obohatenou krvnou plazmou - zlepšenie hojenia aj po stomatologických zákrokoch

Zúčastníme sa iniciatívy Zubári, ktorí liečia, ale i nezištne pomáhajú

Iniciatíva Daruj úsmev - naša premena pacientky Danky 

Aj pacientovi s paradentózou (parodontitídou) je možné chýbajúci zub nahradiť implantátom

Prieskum spokojnosti pacientov

Vážení pacienti,
záleží nám na vašej spokojnosti. Snažíme sa priebežne skvalitňovať služby komplexnej stomatologickej starostlivosti, ktoré Vám poskytujeme. Z tohto dôvodu Vás prosíme o vyplnenie krátkeho dotazníka zameraného na zistenie Vašej spokojnosti. Zdôrazňujeme, že odpovede budú spracované anonymne a poslúžia výlučne pre potreby realizovaného prieskumu. Sľubujeme, že Vašim námetom budeme pripisovať vysoký význam a zistené nedostatky sa budeme snažiť odstrániť.
Ďakujeme.

Elektronický dotazník
Naša filozofia a kľúčové hodnoty:
  • prácu vykonávame s ohľadom na požiadavky a očakávania našich pacientov, aby od nás odchádzali spokojní,
  • snažíme sa aplikovať do praxe súčasné svetové trendy v stomatológií,
  • našich zamestnancov sústavne vzdelávame, aby vedeli správne diagnostikovať a liečiť stomatologické problémy pacientov,
  • snažíme sa vykonávať svoju prácu citlivo, trpezlivo, precízne a bezbolestne, aby pacienti postupne prekonali strach zo zubára,
  • naším hlavným zámerom je, aby nami vykonaná práca mala dlhodobú trvácnosť, vyzerala esteticky a najmä bola funkčná,
  • usilujeme sa o to, aby pacienti, ktorí nás pravidelne navštevujú, vedeli, aký význam má prevencia, a správna ústna hygiena,
  • najlepšou reklamou je pre nás pacient, ktorý je s prácou spokojný a je ochotný nás odporučiť svojim priateľom a známym.
Ordinačné hodiny
Po 8:00 - 18:00
Ut 8:00 - 15:00
St 8:00 - 18:00
Št 8:00 - 15:00
Pi 8:00 - 13:00
DummyText
Možnosť dohodnúť sa aj na individuálnom termíne ošetrenia.
Kontakty
041 / 433 34 66
info@primadent.sk
Moyzesova 1420, Čadca
Kde nás nájdete
© Copyright Primadent s.r.o.

Primadent s.r.o.